menu

20 resultaten gevonden

Kalorama

Word maatje bij Kalorama.

Mate for You

Als maatje van een jongere (16-23 jaar oud), ga je samen activiteiten ondernemen zoals een film kijken of samen koken. Ook kun je de jongere helpen met het realiseren van zijn/haar wensen of doelen. Voorbeelden daarvan zijn het vinden van een bijbaantje of leren om zelfstandiger te worden.

Jij&Ik

Spreekt het je aan om meer perspectief te bieden voor een kind of jongere die in een moeilijke thuissituatie zit, dan is vrijwilliger worden bij Jij&Ik misschien wel iets voor jou!

Vrijwilligerswerk Dichterbij

Meedoen aan de maatschappij is belangrijk voor iedereen. Mensen met een beperking kun je daarbij een handje helpen. Gewoon door simpelweg als maatje samen activiteiten te ondernemen.

Club Goud

Club Goud zet cultuur in om Nijmegenaren uit verschillende generaties vaker samen te brengen. We vinden daarmee nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten en te helpen. Doe je mee?

Iriszorg maatjesproject De Schakel

Ben jij geïnteresseerd in kwetsbare mensen met een bijzondere achtergrond? Wil je mensen helpen om meer grip op hun leven te krijgen? Dan is dit project iets voor jou!

Samenspraak

Mag een anderstalige elke week met u praten? Bent u graag bezig met taal en cultuur? Spreekt het u aan om met anderstaligen te praten over alledaagse onderwerpen? Dan is SamenSpraak iets voor u!

Buurtmaatjesproject: Een goede buur helpt je verder

Sommige bewoners kunnen de weg in de wijk (nog) niet goed vinden. Ze zijn eenzaam of vinden het leuk om meer contact te hebben. Als buurtmaatje ondersteun je tijdelijk andere bewoners van de wijk. Denk aan het wegwijs maken, meegaan naar organisaties, helpen contacten leggen, ondersteunen bij praktische zaken of oefenen met de taal.

Bruggenbouwen

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij je telkens iemand op weg helpt? Dan ben jij misschien wel de Bruggenbouwer die wij zoeken!

ZZG zorggroep

Voldoening, gezelligheid en waardering. Dat bieden we u. Als maatje levert u een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Wilt u graag van betekenis zijn voor ouderen? Word maatje bij ZZG zorggroep.

Buddies

In je eentje gaan bowlen, daar is toch niks aan? Help ons de eenzaamheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking te bestrijden! Buddies koppelt jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek aan jongeren zonder een beperking, om duurzame en gelijkwaardige vriendschappen te realiseren.

Gezelschap voor ouderen (boven de 65 jaar)

Veel ouderen komen de deur niet meer uit en hun netwerk is vaak klein. Ben jij die leuke vrijwilliger voor een praatje, spelletje of wandeling? Meld je aan!

Maatje worden bij Pluryn

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Door jouw inzet lukt het ons om jongeren en volwassenen met complexe problemen écht mee te laten doen in de maatschappij. Je kunt je aanmelden als maatje van een cliënt, als groepsvrijwilliger of als medewerker van de talentpool. Ga naar "Contact opnemen" en meld je aan via de website van Pluryn. Je kunt je ook direct aanmelden voor een maatjesvacature bij Pluryn. Voor een actueel overzicht ga naar https://www.geldersehanden.nl/vrijwilligerswerk/Nijmegen,+Nederland/activiteiten?q=pluryn en meld je direct aan. Wij zorgen voor professionele begeleiding, een WA- en ongevallenverzekering en een vrijwilligersovereenkomst. Je krijgt een reis- en onkostenvergoeding en een kerstpakket. En we organiseren een jaarlijks vrijwilligersuitje. Jouw doelgroep Heb je je aangemeld als vrijwilliger? Samen met de vrijwilligersadviseur van Pluryn bekijk je dan eerst hoe je jouw talenten kunt inzetten en welke doelgroep het beste bij jou past. Je vindt het leuk om samen te werken met de beroepskrachten. Om te kijken of er een klik is, spreek je ook met de afdeling waar je aan de slag wil.

Liefde voor eten en steun voor elkaar

Vind jij het leuk om te koken en wil je iemand helpen? Daar zijn we heel erg blij mee! Vul je gegevens in op onze website, dan kan je gelijk beginnen met het aanbieden van maaltijden. Wanneer iemand bij jou in de buurt hulp zoekt sturen we je een berichtje!

Home-Start Nijmegen

Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met tenminste 1 kind tussen 0 en 12 jaar. Gezinnen geven zelf aan op welke gebieden ze steun wensen. Home-Start is er om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken.

Taalcoach

Als taalcoach bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere cursisten met een niet Nederlandse achtergrond. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken.

Hulpdienst Nijmegen

Word vrijwilliger bij Hulpdienst Nijmegen en help mensen die door ziekte, ouderdom of handicap niet in staat zijn om alles zelf te doen.

RIBW Vriendendienst ‘gewoon een maatje’

De RIBW Vriendendienst ‘gewoon een maatje’ koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond om samen alledaagse, gezellige dingen te doen.

Humanitas Ondersteunend Contact/Doorbreking Isolement

Ben jij dat steuntje in de rug voor mensen die zich alleen voelen? Meld je aan als vrijwilliger bij Humanitas.

Buddyzorg Nijmegen en omgeving

Als vrijwillige Buddy biedt je intensieve, persoonlijke ondersteuning aan mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte.