menu

Projectomschrijving

Iedereen heeft behoefte aan contact, menselijk contact vooral. Er zijn echter omstandigheden waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement raakt. Humanitas brengt mensen die een tijd lang min of meer buiten de maatschappij hebben gestaan in contact met vrijwilligers.
Als vrijwilliger ondersteun je als ‘maatje’ een deelnemer bij het doorbreken van zijn/haar isolement en waar mogelijk bij de opbouw van een nieuw, eigen sociaal netwerk.

Interesse

Het contact is vriendschappelijk. Samen met een deelnemer kun je diverse activiteiten ondernemen zoals samen wandelen, vissen, fietsen, naar de markt gaan.

Tijdsbesteding

Je overlegt zelf met een deelnemer wanneer contact plaatsvindt. Doorgaans kost het je een dagdeel (3 uur) per week voor maximaal een jaar. Er worden regelmatig groepsbijeenkomsten voor vrijwilligers georganiseerd vanuit Humanitas waar je aan mee kunt doen.

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Humanitas

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht