menu

Ben je op zoek naar maatje voor jezelf? Of zoek je een maatje voor je buurvrouw, een familielid,
een kennis, een vriend, een cliënt of een patiënt? Hier vind je een overzicht van alle maatjesprojecten in Nijmegen.

Voor mensen die in behandeling zijn of zorg ontvangen van Pluryn, Dichterbij, Iriszorg, RIBW is het goed
om te weten dat zij bij deze organisatie ook voor een maatje terecht kunnen. Geldt dit voor jou? Klik op het logo van de organisatie waar jij zorg van ontvangt om een maatje te vinden:

Maatje zoeken via RIBW Nijmegen en Rivierenland

Neem contact op met je begeleider van RIBW Nijmegen en Rivierenland.

Maatje zoeken via Stichting Dichterbij

Als je een maatje zoekt, om bijvoorbeeld leuke dingen mee te ondernemen, kun je dit aangeven bij je persoonlijk begeleider. Samen kunnen jullie contact opnemen om een maatje te vinden.

Maatje zoeken via Iriszorg

Hoe gaan we verder?
Als jij een maatje wilt, kun je dat bespreken met je persoonlijk begeleider of Iriszorg hulpverlener.
Hij/zij verzorgt je aanmelding bij het Iriszorg maatjesproject. Vervolgens krijg je een afspraak met de vrijwilligerscoƶrdinator en wordt er een passend maatje voor je gezocht. Als de kennismaking bevalt van beide kanten, dan ga je samen als maatjes verder.

Maatje zoeken via Pluryn

Als je een maatje zoekt, om bijvoorbeeld leuke dingen mee te ondernemen, kun je dit aangeven bij je persoonlijk begeleider. Samen kunnen jullie contact opnemen om een maatje te vinden.

Maatje zoeken via Samenspraak l Gilde Nijmegen

Samen leven? Samen spreken!

Bij Gilde Nijmegen stellen vrijwilligers graag hun tijd beschikbaar om als taalmaatje wekelijks in het Nederlands te praten met een anderstalige. De anderstalige kan zich op deze manier sneller in Nederland thuis voelen en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. De vrijwilliger leert tegelijkertijd iets over een andere cultuur en levensopvatting.

Tijdsbesteding:
1 a 2 uur per week

Ontvang je geen zorg van bovengenoemde organisaties? Maak een keuze hieronder om te zien welke maatjesprojecten bij jou passen: