menu

Projectomschrijving

Bij de Hulpdienst brengen wij vrijwilligers in contact met mensen in Nijmegen die wel wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken vanwege ouderdom, handicap, langdurige ziekte of mantelzorg. Denk hierbij aan bezoek, wandelen, boodschappen, vervoer en begeleiding naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, eenvoudig tuinonderhoud en kleine klusjes in huis. Onze vrijwilligers komen bij mensen thuis en bieden hulp daar waar nodig is, waar mensen niet terug kunnen vallen op familie, professionals, buren of kennissen.

Interesse

Vrijwilligerswerk bij Hulpdienst Nijmegen betekent dat je heel direct iets kunt betekenen voor iemand anders die dat nodig heeft. En dat in hooguit een paar uurtjes in de week. Voor jouw gezelschap, hulp bij de boodschappen, of een klusje in huis krijg je waardering en het geeft voldoening. Je komt met mensen in contact waarmee je anders misschien wel nooit in contact zou zijn gekomen. Ons vrijwilligersbestand is heel divers van jong tot oud, mannen en vrouwen en van verschillende nationaliteiten. Vrijwilligers melden zich bij ons aan vanuit uiteenlopende redenen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een eigen invulling van de dag of week, uit solidariteit of gewoon voor de gezelligheid.

Tijdsbesteding

De besteedde tijd is afhankelijk van de vraag. Meestal gaat het om een paar uurtjes in de week. Het kan gaan om eenmalige hulp, hulp van korte duur of gedurende een langere periode.

Over Hulpdienst Nijmegen

Hulpdienst Nijmegen is opgericht in 1959 en bestaat uit een professioneel kantoor en ruim 200 vrijwilligers die zelfstandig bij meer dan 500 hulpvragers in Nijmegen thuis komen, aangestuurd vanuit het kantoor. Doel is mensen in Nijmegen bijstaan in moeilijke omstandigheden. Wij bieden hulp op maat, de professionele medewerkers bemiddelen tussen vraag en aanbod, er is geen indicatie nodig en er zijn geen kosten verbonden aan de hulp, behalve onkostenvergoeding.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Hulpdienst Nijmegen

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht