menu

Projectomschrijving

Als buddy geef je begeleiding en ondersteuning aan iemand met een ernstige ziekte. Hoe je dat doet is afhankelijk van de wensen en behoeftes van degene die je begeleidt.

Je bent géén thuishulp, verpleger of psycholoog. Je bent wel een maatje, iemand die meedenkt, begrip toont en samen met de cliënt probeert het leven wat te veraangenamen. Wat je doet, gebeurt altijd in overleg en binnen je eigen persoonlijke grenzen.

Interesse

Als buddy voer je goede gesprekken bijvoorbeeld tijdens een kop thee thuis of op een terras, tijdens een wandeling of in de pauze van een film. Ook praktische hulp kan onderdeel zijn van de begeleiding. Samen winkelen, boodschappen doen, een arts bezoeken of samen naar de administratie kijken.

Tijdsbesteding

Buddy zijn kost je minimaal één dagdeel per week. We vragen je om minstens voor een jaar Buddy te zijn.

Als Buddy kun je gebruik maken van intervisie- en thema avonden om jezelf te ontwikkelen.

Over Buddyzorg Nijmegen en omgeving

Buddyzorg biedt sociale, emotionele en praktische ondersteuning aan mensen met een ernstige, levensbedreigende of chronische ziekte zoals MS, reuma, kanker, HIV of een spierziekte. Buddyzorg Nijmegen is er voor mensen die in Nijmegen wonen. Woont u in een omliggende gemeente en wilt u buddy worden, neem dan contact op.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Buddyzorg Nijmegen en omgeving

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht