menu

Projectomschrijving

Ben jij geïnteresseerd in kwetsbare mensen met een bijzondere achtergrond? Wil je mensen helpen om meer grip op hun leven te krijgen? Misschien is maatje worden van een van onze cliënten in Nijmegen dan iets voor jou!

Maatjes zijn voor onze cliënten enorm waardevol. Vaak leven zij in een kleine wereld en kunnen maatjes een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. We zoeken maatjes voor enkele maatjesprojecten in Nijmegen. Het gaat om cliënten die thuis begeleiding krijgen van IrisZorg of in een voorziening van IrisZorg wonen, bijvoorbeeld bij De Hulsen.

Interesse

Ongeveer één keer in de week spreek je samen af. Samen overleg je wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Zodoende help je bij het vergroten van het sociale netwerk van de cliënt. Of je helpt bij het wegwijs maken op een laptop of Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken.
We zoeken enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen luisteren en zich in kunnen leven in onze cliënten.

Tijdsbesteding

Ongeveer 1 x per week een dagdeel of anders in overleg.

Over Iriszorg

IrisZorg biedt een vangnet voor mensen die de grip op hun leven kwijtraken. Dat kan gebeuren door een verslaving aan alcohol, drugs of gokken en/of door problemen op gebied van huisvesting en werk.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Iriszorg

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht