menu

Projectomschrijving

De RIBW Vriendendienst ‘gewoon een maatje’ koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond (van RIBW) om samen alledaagse, gezellige dingen te doen zoals koffiedrinken, wandelen, kletsen of winkelen. Gelijkwaardig en respectvol contact staat hierbij voorop. Het netwerk en de blik op de wereld worden hierdoor voor allebei groter. Iedereen kan maatje worden, een open oor en een open hart zijn voldoende. De Vriendendienst begeleidt en ondersteunt de vrijwilligers gedurende het traject.

Interesse

Je wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde interesses. Dat varieert van koffie drinken thuis of een gezelschapsspelletje doen, tot buiten wandelen/fietsen, een terrasje pakken, samen winkelen, een concert bezoeken. Vaak krijgen we van maatjes te horen dat ze het interessant vinden om iemand met een ander leven beter te leren kennen. En dat je met weinig tijdsinvestering veel kunt betekenen voor een ander.

Tijdsbesteding

We vragen of je 1x in de 2 weken iets wil afspreken. Meestal voor anderhalf – twee uur, afhankelijk wat jullie samen doen. Vaker / langer mag, het is wat jullie beiden prettig vinden om af te spreken.

Over RIBW Nijmegen en Rivierenland

De expert voor begeleiding bij wonen, dagbesteding en werk voor mensen met een psychiatrische aandoening.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

RIBW Nijmegen en Rivierenland

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht