menu

Projectomschrijving

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij je telkens iemand op weg helpt? Dan ben jij misschien wel de Bruggenbouwer die wij zoeken.
Als Bruggenbouwer coach je mensen die zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden en daardoor soms in een sociaal isolement. Samen kijk je hoe hun netwerk verstevigd kan worden, of uitgebreid. Daarnaast bied je mensen een steuntje in de rug door bijvoorbeeld een paar keer mee te gaan naar een activiteit of samen nieuwe contacten te leggen. Soms leer je de ander vaardigheden aan die het makkelijker maken om mee te kunnen doen in hun omgeving (wijk, sport of andere activiteiten)
We sturen je niet zó maar op pad: Bruggenbouwers krijgen op hun beurt weer begeleiding, samen met andere vrijwilligers. Daarnaast kun je workshops en themabijeenkomsten bezoeken die speciaal voor Bruggenbouwers worden georganiseerd.

Interesse

Als Bruggenbouwer is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep: mensen in een sociaal kwetsbare situatie; vaak met een (verstandelijke) beperking, chronische ziekte of aandoening.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die makkelijk contact maken, geduld hebben, kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie en die in staat zijn om de deelnemer zoveel mogelijk zelf te laten doen (niet overnemen van).
Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag is noodzakelijk. De kosten worden door MEE Gelderse Poort vergoed.

Tijdsbesteding

Je komt gemiddeld één dagdeel per week bij de cliënt, voor een periode van maximaal 20 weken. Eén keer per maand is er een bijeenkomst met andere Bruggenbouwers. Ongeveer zes keer per jaar zijn er themabijeenkomsten, waaraan je kunt deelnemen, zoals: het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking; herkennen en aangeven van grenzen

Over MEE Gelderse Poort

MEE Gelderse Poort ondersteunt mensen met een beperking of mensen die zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

MEE Gelderse Poort

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht