menu

Humanitas Nijmegen e.o. regelt een maatje!

Zo ook Suzanne (22) en Anneloes (31). Zij leerden elkaar ruim een half jaar geleden kennen. Eerst spraken ze af in een café om gezellig bij te praten, onder het genot van een glaasje thee. Vanwege corona stapten ze tijdelijk over op videobellen. Suzanne volgt een opleiding op het ROC en vond het moeilijk om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Via Humanitas leerde ze Anneloes kennen. Anneloes heeft een drukke baan, maar vindt het belangrijk om als maatje iets bij te kunnen dragen. Suzanne legt uit waar Anneloes haar bij ondersteunt: “Ik weet soms niet goed hoe ik dingen kan formuleren in een Whatsapp als ik een afspraak met iemand wil maken, of hoe ik een gesprekje kan aanknopen. Het is fijn als er dan iemand met je meedenkt en tips geeft.”

Het leven van Suzanne is behoorlijk veranderd in het afgelopen halfjaar. Ze heeft inmiddels contact met een groep jongeren. Vóór corona sprak ze met een aantal van hen regelmatig af om bijvoorbeeld een spelletje te doen, te kletsen of naar het café te gaan. Straks gaat ze dat weer voortzetten. “Suzanne pakte dingen heel snel op en kreeg een steeds vollere agenda. Het was soms moeilijk om een afspraak met haar te plannen, omdat ze het zo druk had”, vertelt Anneloes lachend. Suzanne: “Ik ben blij dat ik Anneloes heb leren kennen. Het klikt tussen ons, ik heb nieuwe vrienden en mijn zelfvertrouwen is gegroeid.”

Voel je je eenzaam, of ken je iemand die graag een maatje wil om te helpen bij het uitbreiden van het sociale netwerk? Laat het ons dan weten. Heb je interesse om maatje te worden of wil je meer informatie? Neem contact op met: Ans Aerts, tel. 06 49758011, a.aerts@humanitas.nl.
Meer info: www.humanitas.nl/afdeling/nijmegen-en-omstreken
of: www.facebook.com/humanitasnijmegen
[foto: Anneke Hymmen]