menu

Projectomschrijving

Het project Buurtmaatjes richt zich op huurders van Talis die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Een buurtmaatje zoekt de bewoner op en ondersteunt maximaal zes maanden, korter kan ook. Gemiddeld zal er 1 dagdeel per week contact zijn. De aard van de ondersteuning is afhankelijk van de vraag van een bewoner, zo help je de bewoner bv. op weg om aansluiting te vinden bij activiteiten en andere buurtbewoners, maak je hem/haar wegwijs in de wijk, ondersteun je praktisch bij dagelijkse bezigheden en ga je mee naar professionele hulp- en dienstverlenende organisaties.

Er wordt een maatje gezocht die aansluit bij de vraag van de bewoner. Na vijf maanden vindt een evaluatie plaats.

Tijdsbesteding

Dagdeel per week.

Over Bindkracht10 en Talis

Bindkracht10 komt voort uit Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor de mensen van Nijmegen. Je kent ons onder andere van materiƫle dienstverlening, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten.

Als woningcorporatie bouwt, verhuurt en beheert Talis zo'n 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen. Ze zorgen voor passende, betaalbare en toekomstbestendige woningen in goed functionerende wijken, in combinatie met een goede zorg.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Bindkracht10 en Talis

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht